Здравето и храната

Здравословното хранене е едно от най-важните условия за доброто функциониране на телата ни. Добре балансираната диета, включваща свежи и пресни плодове и зеленчуци ни дава сила и енергия, за да се справяме с предизвикателствата в ежедневието си. В нашето училище темата за природосъобразния начин на живот е от особена важност. Затова и често си приготвяме вкусни деликатеси, които децата с интерес забъркват, а след това сладко-сладко похапват. С подходящата естетическа украса на ястията, естествено!
В това наше занимание приготвихме една свежа разядка с червено цвекло, прясно извадено от градината. Най-голямото цвекло, което децата бяха виждали – над 2 кг.! Поредното доказателство, че когато отглеждаш нещо с любов, то расте и се развива свободно и по най-добрия начин!  Добавихме и ядки, авокадо, както и зеленината на цвеклото и получихме вкусен пастет, от който всички си облизахме пръстите!
Преди да започнем с приготовленията, си поговорихме за основните правила на здравословното хранене, коя храна е “жива” и за пътя на храната през тялото ни. А децата са истински вдъхновени и с нетърпение очакват следващото ни кулинарно занимание – вкусно и здравословно!

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.