Слънчев лъч на Капана фест

На 2 и 3-ти юни училището ни беше един от участниците в Капана фест в Пловдив. В шатрата ни на ул.”Магура” организирахме работилнички за децата, които имаха възможността да изработят свое изделие от глина с учителката ни по грънчарство Даниела Горалова или кукла от прежда и вълна със Стрина Пепина.

Най-голям интерес сред малчуганите предизвика микроскопа ни, под който можеха да наблюдават най-разнообразни проби с учителката ни по природни науки Гинка Младенова – микроорганизми от заблатена вода, люспи от лук, човешки епидермис,  сок от череша или пък какво има в кръвта ни.

Включихме се и в артистичната програма на фестивала с представлението “Най-обичам да играя” на театралната ни школа с ръководител Лора Нейкова, както и с музикални изпълнения на цигулка (с ръководител Мая Ковачева), китара (с ръководител Пламен Ковачев), пиано (с ръководител Стела Консулова), ударни (с ръководител Пенчо Пенчев).

На благотворителният ни щанд учениците ни бяха изложили свои произведения от глина, изработени през годината, с което пожелаха да подкрепят предложението ни за закупуване на макет на човешкото тяло. С общи усилия и дарения от съмишленици успяхме да съберем 610 лв. и съвсем скоро ще се впуснем в опознаването на човешкото тяло. Благодарим на всички, които ни подкрепиха!

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.