Слънчеви и здрави усмивки

В този празничен ден на децата бихме искали да Ви споделим за приключенията на 3 клас от училище ”Слънчев лъч” и инициативата на Фабрика за усмивки “ПОВЕЧЕ КРАСИВИ УСМИВКИ”, свързана с детската превенция на усмивката и зъбите в училище.

Споделяйки знания за това как да се грижим за зъбите си с децата, Екипът ни реши, че, за да се случи промяна и това знание да оживее като истинско благо за децата в училище, е нужно предизвикателство 😊💫 Предизвикахме всяко едно дете от класа и техния учител да си мият зъбите на обяд в училище абсолютно всеки ден в продължение на един месец! Наградата беше кино прожекция с пуканки, разбира се! Това беше отборна игра! Ако някой пропусне ден, целият клас губи! За да се изградят навици е нужно време и постоянство без прекъсване.

Така се случи, че миенето на зъбите на обяд, имайки предвид, че децата са от 8:30 до 18ч. в училище, стана важно за тях. И другото също толкова важно беше, че те се подкрепяха взаимно през цялото време. Имало е забавни, комични моменти, моменти на “О, добре, щом е дъвковата паста, почвам да мия!”, моменти, в които им е било трудно. Но в последните две седмици, правилният навик вече се е изградил с лекота и като че ли част от самите деца, а именно усещането за свежест и чистота, лъхащи от усмивката на децата.

Всеки ден децата са отбелязвали своята активност на календар, който накрая се превърна в най-специалния и пълен със стойност сертификат за успешен финал 🏆

Благодарни сме на родителите и учителите, които подкрепят децата си в това как да се грижат за себе си и да израстват силни с правилните знания

⭐️🌟⭐️

Силвана Горялова, родител

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.