Скъпи първокласници и ученици,
уважаеми учители и родители!

Днес е най-вълнуващият ден за българското училище. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. И тази есен училищните врати се отварят празнично, за да посрещнат малките и големите ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца и внуци.
Най-вълнуващ е празникът за първокласниците.

Скъпи първокласници,
този ден е много специален за Вас, вашите учители и родители. Вие днес прекрачвате прага на училището и поемате по един дълъг път, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности. Нека взаимно се учим едни от други, вървейки заедно по този път.

Пожелавам Ви незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдете заедно!
Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на положителни резултати в края му.
Пожелавам ви щастливо детство и успехи в учението!

Вълнуващ е празникът и за седмокласниците. За тях това е последният първи учебен ден. Днес те влизат за последна година в училище като наши ученици.

Скъпи ученици, с помощта на вашите учители и родители Вие имате реалната възможност да избирате, да изучавате, да усвоявате, да знаете и да можете всяко едно нещо, което Ви интересува. Надявам се, че всеки един от вас е открил своята творческа страна, именно тук в училище и вярвам, че Вие имате способността да ги развивате и усъвършенствате и в бъдеще.

Уважаеми колеги,
необикновен и неповтарящ се е всеки миг в училище, всеки ден е едно ново предизвикателство и едно ново начало – да бъдем учители, това е голямо богатство и огромна отговорност. На нас е предоставена невероятната възможност да бъдем творци, откриватели, имащи прекрасната способност да изградим основата на знанието, на любознателността, на творчеството, на логиката, да показваме пътя към красотата, към щастието и към любовта, да откриваме талантливите, да подаваме ръка на тези, които се нуждаят, за да подготвим всяко едно дете за най-строгия учител – живота и за най-мъдрия учител–книгата.
Всеки един от нас, отдавайки себе си на децата, с любов и професионализъм, поставя основите и гради общото ни бъдеще.
Нека любовта на учениците бъде най-ценното признание за отговорния ни труд!

Искам да благодаря за доверието на всички
Вас родители, които сте ни поверили най-скъпото си – своите деца. Подкрепяте ги в нелекия им път. Вдъхвайте им увереност и ги убеждавайте, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успели хора!

На добър час!

Спаска Иванова
(директор на ЧОУ “Слънчев лъч”)

Снимки от откриването на учебната 2019/2020 година

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.