Съвременен будител

В навечерието на Деня на будителите имахме изненадваща визита от дамите от Лайънс Клуб Евридика – Пловдив, които връчиха почетна грамота на създателката на училище “Слънчев лъч” Мария Паева за съвременен будител и “достоен принос в отстояване на българския дух и идеали”. Причината за това отличие е работата на училището по възраждането, популяризирането и прилагането на българските образователни методики като слънчевата педагогика на Петър Дънов и Боян Боев, сугестопедията на проф.Георги Лозанов, както и иновативните подходи към обучението на децата – с любов, свобода и уважение към природата.


“Пътят ни никак не е лесен. Макар училището да е отворило врати от 3 години, работя по създаването му повече от 11. И не спираме с екипа ни да се усъвършенстваме и да търсим най-добрите начини не само да образоваме децата, но и да ги подготвим за реалния живот. С любов, с търпение и уважение. Имаме още много работа и посоки за развитие. Без подкрепа от държавата, но с голяма подкрепа от родителите и учителите, вървим смело напред. Благодаря ви за това отличие и признание!” – коментира г-жа Паева.

Като съвременен будител беше отличена и Мая Александрова – съмишленик на училището, която беше удостоена с грамота за благотворителната си дейност за свободно разпространение на знания и умения чрез Клуб Нещото. “За мен това признание е огромна отговорност и вдъхновение да продължа да подбуждам хората да търсят и споделят знания.” – коментира г-жа Александрова.


В рамките на тази инициатива грамоти получиха още актьорът Димитър Селенски и доц.Теофана Гайдарова от Пловдивски университет.


Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.