Честит 24-ти май!

Честит 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост! На този ден отбелязваме великото делото на светите братя Кирил и Методий – да имат и славянските народи азбука, с която всеки от тях да може да слави Бога на собствения си език, да се извисява духовно и да се стреми към усъвършенстване. Огромна е историческата значимост на това тяхно дело, служещо на великата идея за равенство и братство на всички в духовната област. Днес приблизително 200 милиона души използват кирилицата и имат възможността да изразят писмено идеите, мислите, мечтите и надеждите си на родния си език. Дълбок поклон!

На този светъл ден поздравяваме всички учители, които като опитни градинари сеят ежедневно семенцата на знанието у нашите деца, обгрижват ги и поливат, за да берем всички ние като общество от плодовете на прогреса и постиженията на науката и културата! Бъдете здрави и вдъхновени, учители! Времената са трудни и неясни, но вие сте носителите на пътеводната светлина, побеждаваща мрака на невежеството. Пожелаваме ви с чест и гордост да продължавате делото на Солунските братя и да озарявате бъднините ни!

Честит празник и на всички ученици! Мили, деца! Вярвайте в себе си и не спирайте да мечтаете, да творите и да създавате пъстрия свят около нас! Бъдете любознателни и отговорни, търсете истината и носете винаги в душите си светлината и силата на знанието!

Отправяме към всички празнуващи специален поздрав, сътворен от наши ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас. Поздравяваме ги за инициативността и организацията сами да подготвят тази видео честитка – от избора на стиховете, до монтажа! Прекрасни сте, деца! Дерзайте все така уверено и вдъхновено и дните ни ще пребъдат!

Светъл празник на всички!