Цветна есен в “Слънчев лъч”

В един от все още топлите дни на есента, децата от предучилищната група към нашето Слънчево училище с голямо вълнение и радост засадиха 210 корена теменужки в градината ни.
Още с влизането в двора, свежите цветове грабват погледа и посрещат всички с красота, хармония и добро настроение, а децата са щастливи и удовлетворени от собственото си творение!

За всички нас в „Слънчев лъч“ е много важно да възпитаваме подрастващите в ценности като любов към природата и стремеж към нейното опазване. Затова цялата концепция на училището ни е изградена върху близост и уважение към природата. При нас всички учители, заедно с учениците си, провеждат часове по екологично образование и биологично земеделие, като тези дейности са заложени в програмата ни. В изграждането на градинките участваме всички – учители, деца и родители, като основната полза от придобитите знания е за децата, разбира се. 

С последната инициатива, която беше подкрепена с радост и от родителите на най-малките ни 5 и 6 годишни ученици, въведохме малчуганите в красивия и хармоничен свят на растенията. Децата много се вълнуваха и забавляваха, докато копаеха дупки в земята, подлагаха торфена смес, засаждаха цветята и след това ги притискаха в почвата. Положителните емоции завладяха и учителките, майките, бабите и татковците, които се включиха в това приятно и релаксиращо занимание. 

Благодарим на всички за любовта и трудолюбието, с които подкрепиха тази наша инициатива! Пожелаваме на децата да продължават да се отнасят към природата с любов и грижа през целия си живот! За да има хармонично бъдеще и за техните деца, внуци и пра-внуци! Да бъде!