Проект: Детска стая и бунгало

Проект: Детска стая и бунгало
Клас: 6 и 7 клас
Предмет: Технологии и предприемачество
Преподавател: Йордан Лулин
Цел на проекта: Учениците да се запознаят със софтуеър, с чиято помощ могат да направят архитектурен проект на детска стая (6 клас) и бунгало (7 клас)

Задачи:

  1. Учениците от 6 клас имат за задача да направят 2D и 3D проект на детска стая по зададени изисквания и размери с помощта на свободен софтуеър, в случая SweetHome. Следващата им задача е да създадат макет на детската стая по проекта, който са направили.
  2. Учениците от 7 клас имат за задача да направят 2D и 3D проект на бунгало по дадени размери на помещението, кухненско и спално обзавеждане. Да създадат макет на бунгалото по проекта, който са направили.

Учениците бяха запознати с програмата Sweet Home, с помощта на която трябваше да направят своите проекти. Сами си свалиха програмата от интернет и през почивните дни се упражняваха да работят с нея. След като усвоиха основните умения за работа им беше дадена задачата, която изпълниха много преди крайния срок. Останахме изненадани, че се справиха толкова бързо, имайки предвид, че при изпълнението има доста архитектурна и проектантска работа. Децата, обаче, се ориентираха бързо и показаха, че са достатъчно умни за да изпълнят една такава сложна задача. Браво на тях! Поздравления!