Онлайн приключението ни до тук

Уважаеми родители!

Бяхме изправени пред предизвикателството на онлайн обучение за втори път. Екипът ни е вече много по-добре подготвен и амбициран да се справи и с това. Структурирахме урочното съдържание в дигитална среда, за по-добро представяне и по-лесно усвояване. Както винаги се стремим детето да е в центъра на образователния процес и с традиционни и иноваторски идеи да сме взаимно свързани, в добър баланс и добри постижения (дори и в електронна среда). При класовете с 15-16 деца сме създали по две групи за сутрешните занимания. Следобедните часове са насочени за обратна връзка, подпомагане и допълнителна работа за по-добро усвояване на материала, където също се работи в малки групи. Предизвикателство е за всички ни, но вярвам, че с взаимопомощ и подкрепа, ще се справим със създалата се ситуация. За децата, които имат инструмент в къщите си, сме готови с онлайн уроците по китара и пиано. Закупихме абонаменти към “Уча се”, графични таблети, за да пишем на виртуалната бяла дъска, много презентации подготвихме, играхме интерактивни, дидактични игри, децата бяха учители, разходихме се в древните страни на математиката, еко образованието ни продължи и онлайн, имахме онлайн срещи с писатели и още много дейности. Всичко в името на знанието и поддържане интереса на децата, както винаги с много любов и подкрепа.

С настоящите празници на вярата, надеждата и любовта, Ви пожелаваме топлината на семейния уют, любовта на близките и радостта в сърцата ви, да са винаги с вас. Сбъдвайте мечтите си и вярвайте в чудесата на Коледа. Бъдете благословени и Бог да пази семействата ни, България и всички нас!
Нашето онлайн приключение за тази календарна година приключи, ще се справим заедно с предизвикателствата и през следващата.

С пожелание за здрава и красива Коледа, щастлива Нова година и весела ваканция!

Мария Паева
създател и управител на ЧОУ “Слънчев лъч”