Урок по РодоЛюбие

С голямо вълнение споделяме как премина един от нашите по-различни, емоционални и иновативни уроци. „Урок по родолюбие с Левски и Ботев“ ни беше представен от режисьора и актьора Искрен Красимиров.

В уречения час актьорът се появи, облечен в расо, под което бе скрита четническа униформа. Посветен на каузата си да бъде „модерен апостол“, Искрен Красимиров вдъхновено ни представи българските национални герои, бранейки достойно историята на България и запалвайки искрици любов към родното у децата.

Те от своя страна го посрещнаха с голям интерес, вълнение и развети знамена, което изключително много впечатли актьора.

„Докато бях в училище, историята ми беше скучна и безинтересна. Когато завърших, обаче, се появиха неизвестни дотогава документи и стана ясно, че един от липсващите Ботеви четници е моят пра-пра дядо. Тогава реших да посветя живота си на моя проект “Незабравимата България“, сподели с нас „батко Искрен“, както пожела да го наричат децата.

Чрез кратък рецитал и прожекция на част от най-новия си филм “Лъвский скок“ актьорът-режисьор представи националния ни герой Васил Левски, проведе кратко състезание с децата за най-голям „лъвски скок“ и заедно дадохме клетва за вярност и любов към България.

Виждайки блясъка в очите на децата и триейки нашите собствени сълзи от вълнение, разбираме колко ценен е личният примери и че колкото и да говорим за одухотворените хора, когато децата се срещат с тях, те се вдъхновяват истински! След този вълнуващ “Урок по родолюбие” сме сигурни, че в сърцата на нашите ученици е посято семето на любовта към родината! За да бъде и пребъде нашата България навеки!