Прием за учебната 2021/2022 година

Щастливи сме да обявим приема за нови ученици в слънчевото ни училище за пета учебна година!  5 години, в които ние се утвърдихме като училище със здравословна среда, възпитаващо екологично отговорни и социално ангажирани личности. Учениците ни са креативни и целенасочени, знаещи и свободни, уверени да посрещат смело предизвикателствата в живота и да виждат красотата и хармонията около себе си!

За да може всеки родител да добие представа как учат децата и как преминава ежедневието им в училище, описахме уникалния ни образователния модел, който използваме в обучението ни.

Какви са нашите предимства?

☀обучение, базирано на сугестопедията
☀ децата учат чрез преживяване, с любов и подкрепа
☀ музиката и изкуствата са част от нашето ежедневие
☀ близост до природата, обучение по природознание и екология
☀ проектно-базирано обучение, мултидисциплинарен подход, STEM проекти
☀ здравословно хранене и начин на живот в хармония с природата
☀ възпитание в родолюбие и ценности
☀ изграждане на общност, живееща в хармония и подкрепа
☀ учене и общуване без страх
☀ подкрепа и развитие на силните страни и интереси на всяко дете

Предучилищен етап (3-та и 4-та група)
Започвайки обучението си при нас още от предучилищна възраст, децата без стрес ще могат да направят плавен преход към училищното образование.  Контактът и общуването с по-големите ученици и учители от начален курс спомага този процес и децата придобиват увереност и самостоятелност. В любящата и позитивна атмосфера усвояват практически умения, изучават заобикалящия ги свят, придобиват знания по български, английски, математика и всичко учат неусетно в игра.

Начален етап (1, 2, 3, 4-ти клас)
Това е важен период за децата, в който  се създава любовта към ученето и  любознателността към всички чудеса на заобикалящия ни свят. В нашето училище, с грижа и старание, учителите подкрепят и насочват всяка стъпка на детето към собственото му израстване и развитие.   Базирани на сугестопедията, спазвайки нейните закони и принципи, повишаваме емоционалния тонус на децата, усвояваме знанията с лекота и в радост. Усъвършенстваме вниманието, концентрацията и мисловните операции. Децата се подготвят за външното оценяване в края на 4-ти клас без стрес и с увереност в собствените сили и възможности. 

Прогимназиален етап (5, 6, 7-ми клас)
Промяната в този етап от училищното образование често е стресираща за децата. Увеличеният обем от учебния материал, различните учители по всеки предмет, стреса от матурите след 7-ми клас,  а и започващият хормонален дисбаланс  на тийнеджърската възраст, често се оказват  пагубни за емоционалното състояние на децата. В този етап сме заложили на подкрепящата среда, усилената самоподготовка, както и работа по общи и самостоятелни проекти. Развиваме уменията на 21-ви век, както и тези за анализ, синтез и оценка, преподавайки проектно-базирано обучение, мултидисциплинарни STEAM проекти, наука с правене и преживяване.

ОТСТЪПКА от 5% при записване на нови ученици
☀ в предучилищен и начален етап – важи до края на месец април 2021 г.
☀ в прогимназиален етап – важи до края на месец май 2021 г.

Свържете се с нас за индивидуална информационна среща.