Първи учебен ден и пети рожден ден

ЧОУ „Слънчев лъч“ отваря сърцето си за учениците за пета поредна година! За нас, екипа на училището, радостта от първия учебен ден на 15-ти септември е двойна и заради петата юбилейна година от основаването ни. Започва още една обиколка около Слънцето, изпълнена с любов, наука, добротворство, взаимност и живот в едно с природата!

Поводът ни мотивира да организираме голямо празненство с различни изяви и изненади за децата и техните семейства. Директорката Спаска Иванова и създателката на училището Мария Паева приветстваха учениците с много вълнение и благодарност от живата среща. А първи на сцената се изявиха, разбира се, децата – те ни зарадваха с авторско изпълнение на пиано, ксилофон и рецитал на поезия.

Една от целите ни е да запознаваме децата с личности, които да вдъхновяват с примера си. Ето защо избрахме човек, чието величие е съизмеримо дори със Слънцето. Нашето училище е дълбоко свързано с традицията, рода и природата, затова и поканихме гост с истински висок дух и вяра в бъдещето на България, а именно – Валя Балканска. Силата на вдъхновението и гласа й подтикнаха и родители, и деца, дори и най-малките братчета и сестричета да се хванат на хорото заедно! А когато гледахме как седми клас развяват знамето на страната ни и повеждат останалите, в нас се надигна увереност, че изпълняваме правилно мисията си.

Последва сплотяваща игра за „Даровете на природните елементи“, в която учениците и класният ръководител преминаха през различни предизвикателства и посвещения, свързани със стихиите въздух, вятър, огън, вода. След това получиха техните дарове и заедно с родителите си измайсториха вкусна домашна лимонада и получиха грамоти за пазители на природните елементи.

Числото 5 е много специално за нас, то е числото на свободата и вечното движение, на промяната! Негов символ е пентаграмът –  човекът с многообразието на своя микрокосмос и непрестанна еволюция! Затова ние смело вървим към новото, водени от извора на детската чистота.