Прием за учебната 2023/2024 година

Щастливи сме да обявим приема за нови ученици в слънчевото ни училище за следващата, вече 7-ма учебна година! 7 години, в които ние пораснахме, утвърдихме се като училище със здравословна среда, възпитаващо добродетелни, екологично отговорни и социално ангажирани личности. Учениците ни са свободни и търсещи, знаещи и можещи, способни да посрещат смело предизвикателствата на живота и да виждат красотата и хармонията в него! Вижте ги, за да се уверите сами!

Избирайки нашето училище, вие избирате най-доброто за детето си, защото:

 • Защото детето Ви ще бъде подкрепяно, обгрижвано, разбирано и обичано;
 • Защото се учи в малки класове и учителите обръщат индивидуално внимание на всяко дете, според неговите нужди и интереси;
 • Защото ще развива своята креативност и изобретателност с проектно базирано обучение;
 • Защото децата при нас творят и преживяват уроците през сетивата си ежедневно;
 • Защото след училище децата вместо да пишат домашни, имат време за семейството, приятелите, хобитата и интересите си;
 • Защото при нас няма тежки раници, а вместо това всяко дете има лично място в училище за своите материали и учебници;
 • Защото при нас децата изучават класически музикални инструменти и музикални произведения, което създава у тях усет и естетика за непреходното и красивото;
 • Защото обръщаме много внимание на изкуствата и занаятите в програмата ни;
 • Защото обученията по естествени науки са силно застъпени и практически насочени с много експерименти и наблюдения;
 • Защото при нас обучението е проектно ориентирано и надгражда многократно базовата програма на МОН;
 • Защото децата придобиват практични умения, които ще им служат в реалния живот;
 • Защото имаме уютна, практична и хармонична материална база, с оборудвани класни стаи и кабинети, в които децата се чувстват спокойни и вдъхновени за постигане на целите си;
 • Защото въздуха при нас е два пъти по-чист, отколкото е в центъра на Пловдив и децата могат да дишат, спортуват и играят на открито с пълни гърди;
 • Защото при нас децата се хранят здравословно и се учат да готвят;
 • Защото децата учат в близост до природата.

За да може всеки родител да добие представа как учат децата при нас и как преминава ежедневието им в училище, описахме уникалния ни образователния модел, който използваме в обучението ни.

Прочетете защо казваме, че “Слънчев лъч“ е училище ЛЮБОВ, училище ЖИВОТ!

Какви са нашите предимства накратко?

☀обучение, базирано на сугестопедията
☀ децата учат чрез преживяване, с любов и подкрепа
☀ музиката и изкуствата са част от нашето ежедневие
☀ екообразование за всички наши ученици
☀ практикуване на биодинамично и пермакултурно земеделие и градинарство
☀ проектно-базирано обучение, мултидисциплинарен подход, STEM проекти
☀ здравословно хранене и начин на живот в близост до природата
☀ възпитание в родолюбие и добродетели
☀ изграждане на общност, живееща в хармония и подкрепа
☀ учене и общуване без страх
☀ откриване и развитие на талантите, заложбите и потенциала на всяко дете

Какви са таксите за учебната 2023/2024 година можете да причетете ТУК

Предучилищен етап (3-та и 4-та група)
Започвайки обучението си при нас още от предучилищна възраст (на 5 или 6 години), децата се радват на нашата прекрасна база и екип, играят и учат едновременно, адаптират се прекрасно, а в последствие имат възможност без стрес да направят плавен преход към училищното образование.  Контактът и общуването с по-големите ученици и учители от начален курс спомага този процес и децата придобиват увереност и самостоятелност. В любящата и позитивна атмосфера усвояват практически умения, изучават заобикалящия ги свят, придобиват знания по български, английски, математика, природознание и учат всичко неусетно в радост и игри.

Начален етап (1, 2, 3, 4-ти клас)
Това е важен период за децата, в който  се създава любовта към ученето и  любознателността към всички чудеса на заобикалящия ни свят. В нашето училище, с грижа и старание, учителите подкрепят и насочват всяка стъпка на детето към собственото му израстване и развитие. Базирани на сугестопедията, спазвайки нейните закони и принципи, с много любов повишаваме емоционалния тонус на децата, усвояваме знанията с лекота и в радост. Усъвършенстваме вниманието, концентрацията и мисловните операции. Децата се подготвят за външното оценяване в края на 4-ти клас без стрес и с увереност в собствените сили и възможности. Имаме прекрасни постижения на нашите деца и в академичен план (класирахме се на Второ място на НВО миналата година) и в областта на изкуствата.

Прогимназиален етап (5, 6, 7-ми клас)
Промяната в този етап от училищното образование е много осезаема за децата. Увеличеният обем на учебния материал, различните учители по всеки предмет, подготовката за матурите след 7-ми клас, а и самите личностни промени в тийнеджърската възраст, често се оказват голямо предизвикателство за емоционалното състояние на децата. В този етап в ЧОУ “Слънчев лъч” отново сме заложили на отдадени учители, добри професионалисти, подкрепяща среда, усилена самоподготовка, както и работа по общи и самостоятелни проекти и разбира се, много движение, музика, изкуства, вдъхновяващи примери и общуване с природата. Развиваме уменията на 21-ви век, както и тези за анализ, синтез и оценка, преподавайки проектно-базирано обучение, мултидисциплинарни STEAM проекти, наука с правене и преживяване.

Всичко това се случва и благодарение на нашия екип от професионалисти с големи сърца!

Стремежът ни е да възпитаваме децата в морални ценности и добродетели, за да станат осъзнати и отговорни личности. Учениците ни се обгрижват с много любов и внимание, като ги подкрепяме в развитието на техните личния качества и заложби по възможно най-добрия начин.

Всеки наш ученик от 1-ви до 7-ми клас свири на поне един класически инструмент – пиано, китара, ударни или изучава поп-пеене… За дечицата от ПГ (предучилищната ни група за 5 и 6 годишни) сме предвидили специални музикални работилнички и възможност за допълнителни уроци по инструмент. Имаме и множество разнообразни допълнителни дейности като въздушна йога, паневритмия, народни танци, творчески занимания, бойни изкуства, лего роботика, както и практикуване на традиционни български занаяти.

Изкуствата, занаятите и срещите с интересни и вдъхновяващи личности за нас са неизменна част от образователния процес, защото чрез тях ние разпалваме искрата на вдъхновението, креативността, творческият потенциал и любознателност, които вярваме, че всяко едно дете притежава!

Доброволчеството и благотворителните инициативи при нас са начин на живот за цялата ни Слънчева общност – ученици, учители и родители, защото вярваме, че децата най-добре се учат на добродетели като ги преживяват на практика!

Обадете ни се, за да ви разкажем повече! Елате на място, за да видите колко е уютно и приятно при нас, доведете и децата си – нека те да почувстват атмосферата, да вдъхнат аромата на тревите и да потичат на воля по двора!

ОТСТЪПКА от 5% при записване на нови ученици
Отстъпка от 5% за всички, които се запишат за учебната 2023/2024 г. до 30.04.2023 г.
В цената е включено и Лятно училище с продължителност до края на юни месец

Свържете се с нас за индивидуална информационна среща.