Денят на Детето

1-ви юни е един от любимите ни празници, защото това е денят, в който празнуваме Негово Величество Детето! Международният ден на детето по традиция е изпълнен с много забавления, усмивки и игри и ние се постарахме да направим този празник истински специален за дечицата от ЧОУ “Слънчев лъч”.

Дворчето пред училището и без това вече бе празнично украсено с шарките на настъпващото лято, но вместо с балони – с нацъфтелите ни ароматни рози и всички други цветя, подарък от природата, майските дъждове и слънцето. Какво по-чудесно място от това за забавления и весели игри!

За днешния празник зарадвахме децата с гостуващи аниматори и в продължение на няколко часа всички се смяха от сърце, танцуваха и истински се забавляваха. Имаше музика, танци и много забавни игри, в които децата участваха с голямо удоволствие! Получи се прекрасен и незабравим празник!

Последва официалното награждаване на учениците ни, взели участие в състезанията на “Многознайко”, “Математика без граници” и СБНУ.

“Детският празник е всеки миг, всеки ден! Пожелавам ви детското във вас никога да не си отива!” – обърна се към децата развълнувано г-жа Мария Паева и заедно с директорката Спаска Иванова раздадоха на всеки, според заслугите му, медали и грамоти. Допълнителните ни часове по математика, български и английски език, изобразително изкуство, както и извънкласното участие на много от децата в занятията по състезателна математика със сигурност са допринесли за отличното представяне на учениците ни в състезанията. Раздадените медали и грамоти сякаш нямаха край. Гордеем се с всички наши прекрасни ученици!

Все пак за нас е много важно да помогнем на децата да разберат, че тяхната стойност не се измерва чрез броя на получените медали. Затова след награждаването им обяснихме, че с медали или без, те са еднакво важни и значими! Че всяко едно дете само по себе си е прекрасно, специално и ценно и никъде по света няма второ като него! Дълбоко вярваме, че най-важното е децата да знаят и усещат, че СА БЕЗУСЛОВНО ОБИЧАНИ и приемани! Да могат да изграждат здрави отношения, да имат верни приятели, да си помагат, да се подкрепят, да се радват на живота и да израстват заедно в мир и любов!

И получихме потвърждение за това много скоро! При нас растат добри и благородни дечица и вчера ни го доказаха за пореден път. Две от децата от 1-ви клас решиха да подарят по един от своите медали на свои съученици, които обичат и не желаят да страдат, защото са останали без медали. Доброто, емпатията и състраданието се проявиха чрез децата ни на този хубав празник и се уверихме, че възпитанието в добродетели е може би най-важното нещо, което можем да направим за децата си! Защото чрез него те стават по-добри хора, а това наистина е най-значимото за всеки един от нас, човеците!

Разбира се, имаше и празнична почерпка за всички дечица!

Надяваме се, че в края на деня сърцата на децата ни са били изпълнени с радост и щастие! Чувстваме се наистина привилегировани, че можем да общуваме всекидневно с нашите слънчевите дечица, защото те са олицетворение на доброто, безгрижието и свободата! Заедно с тях и ние, възрастните, имаме възможност да се докоснем до техния чист и вълшебен свят! За което сърдечно им благодарим!