Тържество по случай 3-ти март!

 

За поредна година честването на 3-ти март в училище “Слънчев лъч” се превърна във вълнуващ и незабравим празник!

По традиция, децата изнесоха концерт, с който тържествено отбелязахме тази светла дата в историята ни. В следващите редове, ще се опитаме да ви направим съпричастни на изживяното, дано ви хареса и докосне и вас толкова, колкото и нас!

Първо да ви представим водещите на програмата- Габриела и Виктория от 4-ти клас, които се справиха блестящо с възложената им задача:

Децата от 4-ти клас откриха тържеството, четейки интересни исторически факти свързани с освобождението ни и подписването на Санстефанския мирен договор на заветната дата 3ти март 1878 година. В допълнение, Йоана, Леа, Никол и Еспор прочетоха откъси от емблематични поеми на Иван Вазов, които ни върнаха към събитията от времето на Руско-турската освободителна война:

След бурни аплодисменти, на сцената излязоха малчуганите от подготвителна група, които изпълниха стихотворенията ,, Високи сини планини“ от Младен Исаев и ,, Рисуват децата“ от Ангелина Жекова:

Учениците от 3 клас изпяха емблематичната възрожденска песен ,, Вятър ечи, Балкан стене“:

 Стихотворението ,,Трети март“ на Ангелина Жекова, беше рецитирано от Ралица Димитрова от 3 клас:

Отново стихотворение и то със същото заглавие, но с автор Атанас Стоянов , изпълни малката Дария от 1 клас:

Любим на всички марш, по Вазовия текст ,, Радецки“ изпяха учениците от 2 клас и всички дружно им припявахме:

Калоян от 6 клас изрецитира красивата поема на Ивелина Никова – ,,Три Цвята“ :

,, Тука“се казваше стихотворението на Лили Чолакова, което ще видите изпълнено от Тина от 6 клас:

Разбира се, всички с ръка на сърцето изпяхме и свидния за всеки българин химн на Република България

Тържеството ни завържи с емоционалното слово на г-жа Мария Паева, която накрая прикани всички в знак на признателност да помълчим за минута “на колене пред подвига на всички загинали за Българската свобода”. 

Едноминутно мълчание в чест на героите.

 Надяваме се, че успяхме да ви предадем поне малко от вълненията ни през този незабравим ден! Тържеството би било немислимо без професионализма на всички класни ръководители, които старателно подготвиха децата за него. Искрени благодарности към всички тях и разбира се към г-н Венцислав Вълков, който осигури качественото озвучаване и който с неумора и ентусиазъм, ежедневно раздава на децата от училище „Слънчев лъч“ знания и любов, под формата на музика . Благодарим и на вас, мили деца, за това че чрез вас и ние всяка година празнуваме любовта си към родината! Посредством емоциите, с които вашите изпълнения отново ни заляха, си припомнихме дълбокото уважение и признателност, които изпитваме към предците ни, загинали заради нашата свобода!