Лятно училище

Картата се зарежда....

Дата/Час
Date(s) - 04.06.2018 г. - 14.07.2018 г.
8:30 ч. - 17:30 ч.

Място
Училище „Слънчев лъч“

Категории


Скъпи родители!

С радост каним малчуганите* ви през лятната ваканция в нашето слънчево училище за много вдъхновяващи приключения! На чист въздух в покрайнините на Пловдив и в подножието на Родопите, децата ще се забавляват и играят, ще експериментират, ще творят и ще научат много за природата, заобикалящата ни среда и себе си. За всички деца, които ще започнат обучението си при нас през предстоящата учебна година, това ще е чудесна възможност да се опознаем взаимно и да изградим доверие помежду си.
В рамките на 6 седмици от лятната ваканция (а при достатъчен интерес и по-дълго) ще посветим всяка седмица на различна тема, чрез която ще обогатяваме общата култура, интереси и житейска опитност на децата.

Какво ни очаква в нашето лятно училище?
* ще опознаваме природата чрез много игри, походи, творчество и веселие;
* ще пътуваме два пъти седмично извън училище – един път до място в Родопите, където ще изградим лагер с огнище, заслони, тоалетна и всичко необходимо за живот сред природата и един път до интересни културни и природни забележителности в околността;
* ще опознаваме възможностите на телата си и ще спортуваме на открито;
* ще научим повече за храненето и неговото влияние върху нас чрез кулинарни работилници за храни и напитки;
* ще се трудим на открито в двора и ще се грижим за цветята и зеленчуковата ни градинка;
* ще творим с най-различни материали в творческите ни ателиета и ще придобиваме умения в разнообразни художествени техники и похвати;
* ще използваме много дидактични материали за придобиването на нови и полезни знания;
* …и още много изненади!

Подарете на детето си едно щастливо, забавно и образователно лято!

За учениците от 5, 6, и 7-ми клас лятното ни училище ще започне от 18.06. с допълнителна програма за самоподготовка. Всеки ден по два астрономични часа ще отделяме време за интересни и интерактивни занимания по български език и математика. Децата ще могат да си припомнят и упражнят наученото през годината и да се подготвят по-усилено за предстоящи изпити, оценявания и новата учебна година.
(
Припомняме ви, че за кандидатстване на ученици за 5, 6 и 7-ми клас за учебната 2018/2019 година има специални отстъпки в таксите, така че може да се възползвате от летните ни занимания, за да прецените как ще се чувстват децата ви в нашето училище.)

Тема: Родопи (4-15-ти юни)

През първата и втората седмица от нашето лятно училище ще научим много за най-близката планина, която виждаме всеки ден от двора ни – Родопа планина. В рамките на тази тема с много практически занимания и игри ще научим за растителните, животински и защитени видове, които живеят в Родопите; за бита, обичаите и културните паметници, които се намират в тези територии от България; ще посетим някои от най-интересните природни забележителности в околността, ще си готвим традиционни родопски ястия и ще пеем родопски песни.

Тема: Приказно вълшебство (18-22-ри юни)

През тази седмица ще срещнем децата с вълшебния свят на приказките. Ще се запознаем с различни автори и приказки от цял свят, ще творим и свои приказки, ще ги илюстрираме и ще драматизираме свое приказно представление.

~~~~~~
*Заниманията са подходящи за деца на възраст между 6 и 14 г.

ВРЕМЕТРАЕНЕ:
от 4 юни до 14 юли
всеки работен ден
от 8.30 до 17.30 ч.

ЦЕНИ:

за 1 седмица: 90 лв.
за 4 седмици: 300 лв.

ЗАПИСВАНИЯ:
попълнете контактната форма по-долу и ще се свържем с вас!

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.