Наука за деца: Земя

Картата се зарежда....

Дата/Час
Date(s) - 10.03.2018 г.
11:00 ч. - 13:00 ч.

Място
Училище „Слънчев лъч“

Категории


Живеем във време, в което техниката и научните открития са неизменна част от нашето ежедневие и изучаването и заниманията с наука играят ключова роля в подготовката на децата за съвременният живот. Разкриването на тайните на магичния свят на науката спомага за развитието на логически и аналитични способности, нужни за възприемането на реалността по един по-ясен и разбираем начин. Децата са родени изследователи и често се сблъскват с множество въпроси. Когато сами открият и разберат, че между явленията и предметите от заобикалящия ги свят съществува връзка и успяват да приложат това знание в други области те израстват емоционални, уверени и критични.

Модул: Тайната на четирите елемента

Тайната на четирите елемента е серия от тематично свързани занятия, даващи възможност на всяко дете да преживее уникалният свят на лабораторията и да участва в различни експериментални задачи и игри, подобряващи концентрацията, сетивността и фината моторика. Малките изследователи, освен че ще се запознаят с интересни факти за елементите вода, огън, въздух и земя ще експериментират във всяка работилница с истинска лабораторна техника.

Елементът Земя
Почвата е най-горният слой на земната повърхност, върху която се заражда животът на растенията. Растенията извличат чрез корените си от почвата хранителни вещества и вода. Почвата е жива среда обитавана от множество организми. Оцеляването на човека също зависи от почвата. Затова една от основните задачи на нас, хората, е опазването на почвите чисти. За да разгадаем някои от основните свойства на почвата ще я изследваме чрез интересни опити и ще изработим мини-пречиствателна станция.

Всяка отделна работилница включва, както кратка теоретична беседа по дадената тема, така и серия от лабораторни експерименти. Освен, че ще се потопят децата в света на науката, чрез забавно експериментиране с истинска лабораторна техника в занятията ще бъдат използвани също така и пособия от бита, за да могат някой от експериментите да бъдат повторени и вкъщи.

Занятията са подходящи за деца от 6 до 14 годишна възраст.
Работи се в малки групи до 12 човека, като всеки млад учен има работно място.

Такса: 12 лв.

Необходимо е предварително записване, тъй като местата са ограничени. Моля, използвайте контактната форма по-долу:

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *