Наука за деца: Огън

Картата се зарежда....

Дата/Час
Date(s) - 24.02.2018 г.
11:00 ч. - 13:00 ч.

Място
Училище „Слънчев лъч“

Категории


Живеем във време, в което техниката и научните открития са неизменна част от нашето ежедневие и изучаването и заниманията с наука играят ключова роля в подготовката на децата за съвременният живот. Разкриването на тайните на магичния свят на науката спомага за развитието на логически и аналитични способности, нужни за възприемането на реалността по един по-ясен и разбираем начин. Децата са родени изследователи и често се сблъскват с множество въпроси. Когато сами открият и разберат, че между явленията и предметите от заобикалящия ги свят съществува връзка и успяват да приложат това знание в други области те израстват емоционални, уверени и критични.

Модул: Тайната на четирите елемента

Тайната на четирите елемента е серия от тематично свързани занятия, даващи възможност на всяко дете да преживее уникалният свят на лабораторията и да участва в различни експериментални задачи и игри, подобряващи концентрацията, сетивността и фината моторика. Малките изследователи, освен че ще се запознаят с интересни факти за елементите вода, огън, въздух и земя ще експериментират във всяка работилница с истинска лабораторна техника.

Елементът Огън
В продължение на хиляди години хората са се прекланяли пред огъня като мистична сила, която превръща едно вещество в друго (дървото — в пепел, водата — в пара), освен това се отделят светлина и топлина. Опитомяването на огъня е една от най-важните крачки в развитието на човешката цивилизация. Горенето е първата химична реакция овладяна от човека. Затова първите стъпки в света на науката започват с разкриването на тайната на огъня.

Всяка отделна работилница включва, както кратка теоретична беседа по дадената тема, така и серия от лабораторни експерименти. Освен, че ще се потопят децата в света на науката, чрез забавно експериментиране с истинска лабораторна техника в занятията ще бъдат използвани също така и пособия от бита, за да могат някой от експериментите да бъдат повторени и вкъщи.

Занятията са подходящи за деца от 6 до 14 годишна възраст.
Работи се в малки групи до 12 човека, като всеки млад учен има работно място.

Такса: 12 лв.

Необходимо е предварително записване, тъй като местата са ограничени. Моля, използвайте контактната форма по-долу:

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *