Родители и деца – силата на думите

Картата се зарежда....

Дата/Час
Date(s) - 10.05.2018 г.
18:00 ч.

Място
Училище „Слънчев лъч“

Категории


Заповядайте на срещата ни със Стефи Стаменова,  с която ще си говорим за силата на думите, особено за тези, които използваме в общуването си с децата! Семинарът е подходящ за родители, учители и за всеки, който се интересува от темата.

Стефи е педагог, журналист, мотиватор, лайф коуч, продуцент и водещ на ”Снимката на Нощта” по Канал Ком, автор и водещ на телевизионното шоу „Следвай сърцето си със Стефи Стаменова”. 10 години има успешен бизнес в Лондон, като работи с едни от най-успешните предприемачи в областта на недвижимите имоти в Обединеното Кралство. По нейна инициaтива и средства с английските си колеги бе възстановена една от чешмите в градската градина в Пловдив, наречена “Усмивката на Стефи”. Тя е активен организатор на благотворителни инициaтиви в България и в Англия. В българското посолство в Лондон събира средства за децата на България.  Нейните тренинги, семинари и уоркшопи са насочени предимно към изграждане на умения за управление на живота и предизвикват нестихващ интерес, особено в женската аудитория със специални практики за жени, двойки и родители и деца! Автор на множество публикации.

Ето какво пише в книгата си “50 нюанса любов”:
Животът ми е изпълнен с експерименти, които сама избирам, за да се провокирам. Един от тях е свързан със силата на думите. Твърде непрофесионално би изглеждало да говоря пред хората нещо, в което сама не съм убедена. Все едно бедният да дава съвет за бизнес, болният да ни учи как да оздравеем, или човек, с наднормено тегло да ни прави режим за здравословно хранене. Изглежда нещо като попа, който проповядва пости, а той самият не го прави. Вярвам много силно и категорично съм убедена в силата на думите, затова като журналист с почти 20 години стаж, внимавах много какво, как и пред кого казвам. Дори и рекламните текстове исках да носят силно послание, но и истина. Предлагали са ми пари, за да рекламирам нещо в радиото. Отказвала съм, защото не мисля, че трябва да лъжа хората, ако самата не съм убедена в това. Въпросът е принципен, не въпрос на финанси. В медиите една дума, може да запали искра. Примерите са безбройни. Слава Богу, с политика не съм се занимавала. Като учител, със седем годишен стаж, съм се опитвала да бъда внимателна когато разговарям с учениците. Знаех, че една дума, може да разкрие потенциала на детето, но може и да го блокира за цял живот или поне за дълго време. Като майка разбрах, че думата, с правилната интонация, може да сътвори чудеса, но същата дума, с по-рязък тон, може да направи детето агресивно и да го отдалечи, да не желае да споделя. С думи, можеш да издигнеш някого незаслужено, да му слагаш титли, етикети, да го накараш сам да си повярва. Можеш, обаче и да го сразиш. Точно този, който ти се е доверил и е бил до теб в най-трудните моменти. Думите са сила, но и слабост. Оръжие и опора. Могат да лекуват, но могат и да разболеят. Възхвала и обида. Нежност и агресия. Любов и омраза, но винаги има и нюанси. Всичко зависи от това, което носиш в теб и как ще ги използваш. С думите шега не бива. Когато няма какво да кажа, или усещам, че мога да засегна някого, предпочитам да замълча. Знам, че най-силна е неизказаната дума!!!”

Вход: Дарение

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.