Съботни приключения

Картата се зарежда....

Дата/Час
Date(s) - 12.01.2019 г.
10:00 ч. - 17:00 ч.

Място
Училище „Слънчев лъч“

Категории


Образователният център към ЧОУ “Слънчев лъч” с.Марково предлага съботни приключения, игри и занимания на децата за тяхното свободно време. В уютната обстановка на училището, малчуганите могат да се включат към организираните от нас дейности или да се възползват да поиграят с приятелите си. Използването на електронни устройства в училище не са препоръчителни.


 • Свободни игри
  Вместо с електронните устройства вкъщи, децата могат да прекарат съботата си в интересни преживявания, да се запознаят с нови приятели, да общуват и играят свободно. На тяхно разположение ще са множество образователни, активни и дидактични игри и библиотека. Всяко дете може да донесе своята любима игра, с която да играе с другите. Сами ще приготвят обяда си и ще хапнат вкусна домашна баница и пресни плодове.

Времетраене: 10:00-17:00 ч.
Такса: 25 лв. + 5 лв. за храна.


 • Курс “Навлизане в информационните технологии
  Тъй като е много вероятно до 10-15 години изкуственият интелект да върши огромна част от днешните задачи на програмистите, то няма да наблягаме основно и само на програмиране, а ще го смесим с други дейности. Ще занимаваме децата основно в три направления:
  1. Екипна работа и общуване – ще заложим основите отсега с работа с билети (канбан дъски), техники за съсредоточаване (като tomato timer), взаимно помагане, ясна комуникация по проблеми и кризи, организиране и провеждане на срещи, как да презентираме готови задачи и да разпространяваме умения.
  2. Светознание – как да разбираме наоколо света с цифри и факти, как се анализират фалшиви новини, как да изградим критично мислене, кое е хубавото и лошото на социалните мрежи, какви технологии ни движат напред и с какви технологии може да предпазваме природата.
  3. Програмиране – като начало ще започнем с платформата Defold и езика за програмиране Lua. Нататък ще добавим и основи на уеб технологии с джаваскрипт и роботика.
  И трите неща са еднакви по важност и ще ги покриваме (често смесени) на всяко занимание, и винаги ще гледаме да е под формата на игра или нещо забавно. Покрай всички тези занимания ще усвоим инструментите в гугъл облака за документи, таблици, календар, сайтове и презентации.
  След началните занимания ще оставим децата сами да предлагат идеи за проекти и малки технологични иновации и ще им помагаме да ги развиват.

Водещ: Чудомир, който е програмист от 20 години, а от 7 развива собствена софтуерна фирма и специализира допълнително в човешки и проектен мениджмънт.
Времетраене: 10:30-12:30 ч.

Такса: 30 лв.


 • “Химия в кухнята”
  Да надникнем отвъд шарените кутийки и пакетчета на кухненските подправки.
  Да разберем как са получили содата бикарбонат, амонячната сода и лимонена киселина и какво точно правят.
  Да си направим забавни химични експерименти с вещества от кухнята и да научим много нови и интересни неща.
  Това е нашият план!
  Имаме нужда от смели и любопитни дечица, с които да се гмурнем в света на кулинарната химия.

Водещ: Пенка Иванова (учител по Химия и Екообразование)
Времетраене: 13:00-14:30 ч.
Такса: 15 лв. (3 лв. отстъпка за записаните за целия ден)
(група от минимум 8 деца)


 • Въздушна йога
  Въздушната йога е подходяща за общо физическо укрепване на организма за всяка възраст, за начинаещи и напреднали. Изпълнява се с помощта на “люлка-хамак”. Носи лекота на тялото и прави лесноизпълними дори по-сложните йога-асани.
  Работата върху поддържането на баланса в люлката е изключително полезна, а и едновременно с това е и много забавна. Научаваме се да летим и да се движим свободно в пространството. Спомага развитието на фината моторика, подобрява концентрацията. Свиването и съкращаването на ставните връзки при Въздушната йога е от полза за растежа. Движението на главата в различните позиции упражнява вестибуларната система, помага за по-добро функциониране на мозъка и обработване на потока от информация. Учим се на последователност, координация и дишане. Даваме възможност на децата да регулират силните емоции чрез изучаване на техниките, посредством игри и създаване на спокойно пространство за отдих и почивка. Полюляващите движения са успокояващи за нервната система предлагат изграждане на увереност и житейски умения за справяне с предизвикателствата по пътя на израстването на всяко дете, дори повече – през целия житейски път.

Водещ: Диана Пашалиева
Времетраене: 15:00-16:00 ч.
Такса: 8 лв.
(група от максимум 8 деца)


Необходимо е предварително записване: Регистрация

При записани 2 занимания – отстъпка 10 лв.
При записани 3 занимания – отстъпка 15 лв.

* Заниманията са подходящи за деца на възраст между 6 и 14 години (за курса “Навлизане в информационните технологии” – над 10 години)
* Адрес: ЧОУ “Слънчев лъч”, с.Марково (на изхода на Пловдив в посока с.Марково, до фирма “Габиели”)
* Телефон за връзка: 0887 447 335

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.